Сушен свински врат

НикиНики
Мастър Шеф
7555k3k3k3
Сушен свински врат
Снимка: Ники
1 / 2
05/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Ако знаете това сушено месце каква голяма вкусотия е.."

Необходими Продукти

  • свински врат - 2 кг
  • морска сол - 4 кг
  • кимион - 2 с.л.
  • червен пипер - 4 с.л.
  • чубрица - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото за този сушен свински врат почистваме, ако искате, оставете го цяло парче или го нарежете на по-малки.

На дъното на съд си поставяме обилно морска сол, слагаме свинския врат и отново покриваме обилно.

Оставяме на хладно за 24 часа. След това премахваме солта и изплакваме под течаща вода, накисваме във вода за минимум 5 часа.

След това подсушаваме, правим си дупка и промушваме здрав конец.

Подправките омесваме и овалваме добре месото.

Притискаме с тежест за около 15 часа, може и повече. Закачаме врата на сухо и проветриво място.

Сушим мезето минимум 10-15 дни.

Зависи от времето и дебелината на сушеното месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: