Шотландски картофен сладкиш
Škotski kolač od krompira
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Шотландски картофен сладкиш

Шотландски картофен сладкиш

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573313061451
Шотландски картофен сладкиш
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 5
05/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Със сигурност по-късно ще ни благодарите за тази рецепта"

Необходими Продукти

  • сладки картофи - 800 г
  • маслени бисквити - 200 г
  • масло - 8 с.л. разтопено
  • кафява захар - 8 с.л.
  • мед - 4 с.л.
  • портокалов сок - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 3/4 ч.л.
  • канела - 3 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилов екстракт - 2 ч.л.
  • бадемов екстракт - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маслените бисквити на фини трохи. Добавете 4 с.л. масло и разбъркайте, докато се смесят.

Изсипете сместа в тавичка и я разстелете равномерно, като я притиснете с чаша или лъжица.

Поставете в загрята фурна на 180 °C за 5-6 минутибдо златисто. Оставете настрана да се охлади.

Сварете сладките картофи, докато омекнат достатъчно, за да може лесно да ги пробиете с вилица или нож. Обелете ги и ги намачкайте в купа с вилица.

Добавете маслото и разбъркайте с миксер или лъжица. Прибавете захар, мед, портокалов сок и яйцата и разбъркайте добре.

След това добавете брашно, джинджифил, индийско орехче, канела, сол, екстракт от ванилия и екстракт от бадеми и разбийте до гладкост.

Изсипете сместа върху охладената основа, изравнете я и поръсете с допълнително канела.

Печете в средата на фурната на 180 °C за 45 минути.

Оставете шотландския картофен сладкиш да изстине преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: