Начин на приготвяне
За тези специални курабии в купа слагаме 1 яйце, щипка сол, 50 г захар и 1 с.л мед. Разбъркваме добре с телена бъркалка.
Добавяме 60 г краве масло (на стайна температура) и разбъркваме добре отново.
Добавяме 1/2 ч.л. канела, 1 ванилия и настъргана кора на 1 портокал (1 ч.л). Разбъркваме отново.
Пресяваме 210-220 г брашно. Добавяме 1 ч.л. бакпулвер, разбъркваме и го добавяме постепенно, докато спре да лепне по ръцете. Получаваме меко тесто.
Разделяме на 10 малки топки (малко по-големи от орех) и всяка оформяме на шишарка. С върха на малка лъжичка правим люспите шахматно върху специалните курабии.
Намазваме с жълтък и печем в предварително загрята фурна на 170 °C за 15 минути.
Оставяме да изстинат и поръсваме канелено-портокаловите шишарки с пудра захар.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа
Коментари