gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Канелени рулца за всеки повод

Канелени рулца за всеки повод

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k5k
Канелени рулца за всеки повод
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
05/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"За всеки повод можем да си хапваме от тези канелени рулца"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 340 г
  • мая - 7 г суха
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 50 г
  • краве масло - 3 с.л. разтопено + за намазване
  • прясно мляко - 120 мл
  • вода - 60 мл
  • канела - за поръсване
  • кафява захар - за поръсване
  • заливка
  • пудра захар - 120 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези канелени кифли се омесва тесто от посочените продукти, оставя се да почине 10-15 мин, разточва се правоъгълник.

Намазва се с меко масло, поръсва се с канела и кафява захар (може и обикновена), оставя се да втаса около 30-40 минути.

Изпичат се тестените охлювчета и се заливат, докато са топли със 120 грама пудра захар, 2-3 с.л. прясно мляко и ванилия.

Канелените рулца за всеки повод са готови!

Източник: Ivanka Kukova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: