Задушена свинска плешка в плик
Pečena svinjska plećka u kesi
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Задушено Свинско»Задушена свинска плешка в плик

Задушена свинска плешка в плик

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
62403397419
Задушена свинска плешка в плик1 / 2
15/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Надяваме се да знаете колко вкусно става свинското печено в плик - защото рецептата е точно такава"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 650 г обезкостена
  • лук - 3 гл. стар
  • чесън - 1/2 глава, скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • вино - 250 мл
  • масло - 50 - 60 г краве масло
  • черен пипер - млян и на зърна
  • чубрица
  • кимион - млян, на зърна
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително набраздих с остър нож месото от свинска плешка, само в едната му страна. Посолих леко със сол и го поръсих със смесените подправки.

Поставих в плика картофи като канапе и върху тях поставих месото. Моето беше на две части, две парчета. Встрани и отгоре добавих останалите картофи, лукът, нарязан на полумесеци, нарязаните скилидки чесън, кръгчетата морков.

Само върху месото поставих на няколко места краве масло на големи кубчета. Добавих виното и затворих пликът с поставената пластмасова лентичка. Сложих го внимателно в тава и леко надупчих същия с клечка за зъби тук-там.

Пекох свинското в студена фурна около 90 минути на 170-180 градуса. Ухае чудесно, месото стана като мозък, а зеленчуците - вкусни.

Опитайте и вие Задушена свинска плешка в плик!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: