Сармички от лапад, гъби и ориз
Sarmice od zelja, pečuraka i pirinča
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сармички от лапад, гъби и ориз

Сармички от лапад, гъби и ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Сармички от лапад, гъби и ориз1 / 2
07/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
30
"Вкусни малки сармички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата от лапад измийте и попарете за две минути. Оставете да изстинат.

Нарежете лука и го задушете в олио заедно с нарязаните гъби и морков.

Сипете ориза и запържете до прозрачност. Сипете 1 ч.ч. вода и варете до поемане на течността.

Овкусете с подправките. Навийте сармичките с листата. Притиснете с чиния, залейте с размито кисело мляко с вода и варете 30 минути.

Сармичките от лапад, гъби и ориз са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: