Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Праз на фурна с пармезан

Праз на фурна с пармезан

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Праз на фурна с пармезан1 / 2
20/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Интересна комбинация от праз на фурна с пармезан"

Необходими Продукти

  • праз - 1 кг
  • пармезан - 1 ч.ч.
  • галета - 4 с.л.
  • магданоз - 1 с.л., нарязан на ситно
  • масло - 4 с.л., разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. С масло се маже тава за печене. Празът се почиства и измива добре.

Вари се в подсолена вода около 10 мин. Изцежда се и се прехвърля в тавата за печене. Пармезанът, галетата, магданозът, солта и пиперът се смесват и прехвърлят върху праза.

Поръсва се с разтопеното масло и се пече около 10-15 мин., или докато повърхността стане златиста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: