Начин на приготвяне
Разбъркайте киселото мляко и содата. Добавете 1 чаена чаша захар и продължавайте да бъркате.
Добавете четирите супени лъжици какао и разбъркайте добре. Добавете олиото.
Постепенно добавяйте брашното и хомогенизирайте.
Намажете подходяща тавичка с олио и поръсете с брашно. Изсипете сместа и я загладете.
Печете шоко сладкиша 20 мин на 180°C в предварително загрята фурна. Оставете го да изстине поне 30 мин.
Нарежете го на правоъгълници, квадрати или на ромбове.
За заливката за сладкиша Негърче разтопете маслото.
Добавете другата чаена чаша захар и разбърквайте. Добавете и какаото и не спирайте да разбърквате. Добавете и водата. Бъркайте, докато се разтвори захарта.
Полейте сладкиша със заливката и го оставете да попие.
Бон Апети с моя шоколадов сладкиш Негърче, който ще ви върне обратно в детството!