Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Жълто къри с пилешко в Делонги

Жълто къри с пилешко в Делонги

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110417223382
Жълто къри с пилешко в Делонги
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 4
11/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Започваш да хапваш порцията с пилешко и къри и просто не можеш да спреш"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 2 см
  • чушки - 3
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • кориандър - 0.5 връзка ( аз използвах сух, защото не намерих пресен)
  • мед - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • къри - 2 ч.л. на прах
  • пилешки бутчета - 8 долни
  • оцет - червен винен
  • нахут - от консерва - 400 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вода - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • ориз басмати - 320 г
  • лимони - 1 бр.
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оригиналната рецепта трябва и да люти, но в къщи люто не се яде и поради тази причина промених рецептата за пилешко къри малко.

Запържих в Делонги осолени долните бутчета и ги извадих.

В чопър сложих чушка и половина, глава лук и джинджифила. Добавих към тях кориандъра, бульона, куркумата, меда и кърито. Пасирах всичко до гладкост.

Останалата чушка и лук нарязах на ситно и запържих в мазнината от бутчетата с 1 супена лъжица оцет.

След това добавих пастата от пасираните зеленчуци с 500 мл вода.

След това изсипах нахута и оставих да покъкри за около 10 минути.

Овкусих домашното къри със сол и черен пипер, добавих бутчетата и включих на функция фурна 3-та степен за 40 минути.

Ориза сварих във филипса на функция ориз.

Сервирам жълто къри с пилешко в Делонги, като ориза поръсих с чубричка, сок от лимон, а отстрани добавих кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветина Гавазова
Цветина Гавазова
Виждам, че търсите повод за заяждане. :) Между блендер и чопър има разлика. А относно продукти, съставките и рецептата не разбрах кое точно толкова Ви подразни? Ще се радвам да дадете своето конструктивно мнение без да е с цел плоско заяждане лишено от основание.

П.П. Разбира се, рецептата може и другаде да се приготви. Вписана е, че е в Делонги, защото има хора които го притежават и биха били приятно улеснени с рецепти за техният уред.
Предполагам критикувайки уреда и рецептата, означава, че имате нужните качества и умения да я направите по-добре и с обикновени съдове. :) Ако е така- мисля е ненужно да я четет и да се вълнувате как я приготвям :)
11.04.2023 19:25
Анонимен
Анонимен
кориандър, делонги - магданоз и тиган !! чопър - блендер, сигурно и го осоляваш като онзи палячо - Нусрет Гьокче, по известен като Salt Bae
18.02.2022 11:26
Анонимен
Анонимен
ако не е в Делонги няма да се получи :)
18.02.2022 11:22