Начин на приготвяне
Оригиналната рецепта трябва и да люти, но в къщи люто не се яде и поради тази причина промених рецептата за пилешко къри малко.
Запържих в Делонги осолени долните бутчета и ги извадих.
В чопър сложих чушка и половина, глава лук и джинджифила. Добавих към тях кориандъра, бульона, куркумата, меда и кърито. Пасирах всичко до гладкост.
Останалата чушка и лук нарязах на ситно и запържих в мазнината от бутчетата с 1 супена лъжица оцет.
След това добавих пастата от пасираните зеленчуци с 500 мл вода.
След това изсипах нахута и оставих да покъкри за около 10 минути.
Овкусих домашното къри със сол и черен пипер, добавих бутчетата и включих на функция фурна 3-та степен за 40 минути.
Ориза сварих във филипса на функция ориз.
Сервирам жълто къри с пилешко в Делонги, като ориза поръсих с чубричка, сок от лимон, а отстрани добавих кисело мляко.
Коментари
П.П. Разбира се, рецептата може и другаде да се приготви. Вписана е, че е в Делонги, защото има хора които го притежават и биха били приятно улеснени с рецепти за техният уред.
Предполагам критикувайки уреда и рецептата, означава, че имате нужните качества и умения да я направите по-добре и с обикновени съдове. :) Ако е така- мисля е ненужно да я четет и да се вълнувате как я приготвям :)