Здравословна содена питка
Полезный хлеб на содеZdrava soda pogača
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Здравословна содена питка

Здравословна содена питка

Кристина БоневаКристина Бонева
Новак
22108182177
Здравословна содена питка
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
12/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Направо на 4 части я режете тази вкусна питка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към киселото мляко се добавя содата и се изчаква да шупне, след което се слагат яйцето, олиото, солта и двата вида пресято брашно.

Меси се до получаване на меко и нелепнещо тесто, което се прехвърля в тава и се оставя да почине за около 20-30 минути.

Содената питка се пече в предварително загрята на 170 °C фурна за около 25-30 минути, като преди печене здравословна содена питка се надупчва с вилица на няколко места.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: