Солен кекс с овесени ядки за закуска
Slan kolač sa ovsenim pahuljicama za doručak
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солен Кекс»Солен кекс с овесени ядки за закуска

Солен кекс с овесени ядки за закуска

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5835k3k3k5
Солен кекс с овесени ядки за закуска
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
13/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Разнообразете закуската си с няколко парчета от този солен кекс"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. с вместимост 250 мл.

Този солен кекс с овесени ядки става много бързо и лесно.

Обезкостете и нарежете на дребни парченца маслините.

Нарежете също топеното сирене. Може да го замените с краве сирене, кашкавал, а дори и колбас.

В купа разбийте яйцата с малко сол.

Прибавете към киселото мляко содата и разбъркайте. Оставете за минута, докато шупне.

След което ги прибавете към яйцата заедно с олиото.

Пресейте брашното и го добавете към сместа.

Брашното също може да замените с друго пълнозърнесто или типово.

Накрая прибавете овесените ядки и нарязаните маслини и топено сирене. Разбъркайте, за да се смесят добре продуктите.

Застелете малка тавичка с хартия за печене. Тавата, която ползвах, е с размери 25/25 см.

Изсипете сместа за соления кекс в тавата и заравнете.

Нарежете маслото на дребни кубчета и го разпределете върху тестото.

Отгоре поръсете със семена по избор и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути до хубав златист загар.

След изпичане нарежете на квадрати и поднесете този здравословен, солен кекс с маслини за закуска на вашето семейство, придружен с чаша айран или с купичка кисело мляко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: