Спаначен флан
Flan od spanaća
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Спаначен флан

Спаначен флан

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Спаначен флан
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
14/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
"Истинско кулинарно изкушение със спанак и сос бешамел, с което ще впечатлите дори най-капризните гости"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака за вкусния флан почистих, измих и попарих във вряла вода. Оставих 2 мин. да поври и го изцедих добре.

Сложих го след това в блендера и добавих другите продукти, като маслото го разтопих предварително.

Бледирам добре. Изливам сместа в намаслени чашки за крем карамел и пека в зарята фурна на 200 градуса за 20 мин.

Гарнирах със сос бешамел с куркума. Слагам маслото в тенджерка, като се разтопи, прибавям куркумата и брашното, запържвам и след това добавям млякото, сол, черен пипер на вкус. Бъркам, докато се сгъсти.

Спаначеният флан е готов!

Източник: Lubka Savova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: