gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Бюрек»Чушки бюрек без галета

Чушки бюрек без галета

МиссаМисса
Помощник Готвач
502701582681
Чушки бюрек без галета
Снимка: Мисса
1 / 3
16/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
3
"Една, две три чушки бюрек - толкова са ни любими, че не можем да спрем да си ги хапваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с вилица или бъркалка. Към тях прибавяме натрошеното сирене и черния пипер. Разбъркваме. Ако сместа е твърде рядка, добавяме още сирене, за да не се разтича, като я напълним в чушките.

Ако сиренето е солено, то тогава не слагаме сол в сместа.

С нея пълним чушките, а ако все пак се разтича - използваме трика с парче хляб, с който да запушим отвора на чушката. Като ги напълним, с четка ги намазняваме и овалваме в брашно.

В предварително загрят тиган с малко олио в него започваме да пържим чушките бюрек и от двете страни.

Важно уточнение е да не ползваме твърде висока температура на котлона, за да не изгорят чушките с яйца и сирене.

Може да се сервират с подходящ сос.

Зелена салата също е подходяща за аранжиране на чушки бюрек без галета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: