Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад
Keks torta sa maskarpone sirom i tečnom čokoladom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
16/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Бърза и вкусна бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 и 1/2 пакет, обикновени
  • прясно мляко - 200 мл, за напояване на бисквитите
  • маскарпоне - 300 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • течен шоколад - 150 г
  • шоколад - 40 г с боровинка за декорация
  • бадеми - 2 с.л. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза, лесна и вкусна тортичка с бисквити. Ако нямате много време, това е вашата рецепта за торта.

В купа сипете маскарпоне, заквасена сметана и пресята пудра захар с ванилия.

С миксер се разбива на вкусно, гладко кремче. В малка алуминиева форма за печене топите бисквити в прясно мляко и редите един ред.

Намажете с крем, следва нов ред бисквити, крем и така редите 4 реда бисквити, като завършвате с крем.

Поръсете с настръган на ренде шоколад и начупени бадеми или други ядки. Охладете в хладилника за 2-3 часа, нарежете на триъгълни парчета и сервирайте за десерт.

Бърза и вкусна бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: