gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Кисело зеле с ребра за Атанасовден

Кисело зеле с ребра за Атанасовден

Кисело зеле с ребра за Атанасовден
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
17/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"За Атанасовден е подходящо киселото зеле с ребра - да е богата трапезата и всички около нея"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр. средна
  • свински ребра - 1 кг
  • дафинов лист - 4 листенца
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • бахар - 4 зърна
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • олио - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на ситно. Сложете го в съд за готвене.

Добавете 1 ч.ч. от зелевия сок и 1 ч.ч. вода.

Добавете олиото и червения пипер.

Гответе до омекване на слаб огън.

Междувременно, сложете нарязаните ребърца в тава за печене.

Изпечете ги във фурна до полуготовност.

Когато зелето омекне, изсипете го в тавата при ребрата.

Добавете към свинското с кисело зеле дафиновия лист, черния пипер, бахара и нарязаните скилидки чесън.

Запечете ястието до кафеникав загар.

Традицията повелява: на Атанасовден да се сервира кисело зеле с ребро.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: