Бисквитена торта с манго
Keks torta sa mangom

Бисквитена торта с манго

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7345k2k4k
Бисквитена торта с манго
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
17/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
63 мин.
Порции
8
"Виждаме бисквитената торта с манго и оставаме без думи"

Необходими Продукти

  • БЛАТ
  • бисквити н - 150 г Детство мое
  • краве масло - 90 г разтопено
  • КРЕМ
  • крема сирене - 330 г
  • захар - 70 г + 40 г
  • манго - 1 бр. узряло, обелено и нарязано
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • желатин - 1 с.л. на прах
  • ЖЕЛЕ МАНГО
  • манго - 1 бр. узряло, обелено и нарязано
  • вода - 1/3 ч.ч. гореща
  • желатин - 1 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си кръгла форма за торта с падащо дъно 20 - 22 см (ако формата ви за торта е по-голяма, не е проблем, просто тази разкошна бисквитена торта ще бъде малко по-ниска).

БЛАТ:

Поставете бисквити в кухненски робот и ги натрошете на фини трохи. Прехвърлете в купа. Добавете разтопеното масло. Разбъркайте. Изсипете сместа в кръглата форма за торти. Поставете в хладилника за около 15 мин.

СЛОЙ КРЕМ СИРЕНЕ:

Почистете купата на кухненския робот. Добавете мангото и го разбийте, за да получите гладко пюре. Оставете настрана. За да направите желатиновата смес, сварете 1/4 чаша вода в тенджера. Поръсете желатина на прах отгоре. Разбъркайте, за да се разтвори желатинът. Оставете настрана, за да се охлади.

Поставете крема сирене и 70 г захар в купа. Разбийте до гладко. Добавете охладения желатин. Използвайки шпатула и разбъркайте. Добавете лимоновата кора и лимоновия сок. Разбъркайте. Оставете настрана.

Изсипете течната сметана и останалото количество захар в друга купа. Разбийте, докато се образуват меки връхчета. Добавете тази смес към сместа с крема сирене. Използвайки шпатула и разбъркайте сметановия крем. Добавете пюрето от манго. Разбъркайте със шпатулата. Изсипете върху бисквитената основа. Загладете и оставете в хладилник за около 2 часа.

МАНГО ЖЕЛИРАН СЛОЙ:

Поставете 1/3 чаша вода в тенджера, за да заври. Поръсете желатина на прах отгоре. Разбъркайте, за да се разтвори желатинът. Охладете. Добавете пюрето от манго. Разбъркайте. Изсипете върху слоя с крема сиренето. Оставете в хладилника за още 2 часа.

Гарнирайте бисквитената торта с манго с боровинки и физалис или други сезонни плодове по избор.

Източник: Ирена Георгиева - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: