Постни тиквички с ориз в тенджера
Posne tikvice sa pirinčem u šerpi
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Тиган»Постни тиквички с ориз в тенджера

Постни тиквички с ориз в тенджера

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Постни тиквички с ориз в тенджера
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
18/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Винаги сме харесвали комбинацията от ориз и тиквички, а вие?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна на ситно, а тиквичката - на кубчета.

Пуснете ги в тенджера със загрят зехтин, налейте 1 кафяна чашка топла вода.

Захлупете съда и задушете продуктите за 5-6 мин на умерен огън. Измийте ориза, прибавете го в тенджерата.

Налейте около 450 мл топла вода.

Овкусете със сол и пуснете няколко зърна черен пипер.

Захлупете тенджерата. Задушете ястието, докато остане на мазнина.

Поднесете задушения ориз с тиквички, поръсен с пресен ситно нарязан копър.

Да ви е сладко!

Забележка: 2-3 минути преди да свалите постните тиквички с ориз в тенджера от котлона може да поръсите с настърган пармезан!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: