Селска пилешка кавърма

Селска пилешка кавърма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
18/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бърза, вкусна и лесна по селски е тази пилешка кавърма"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г бяло
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 2 бр. консерва
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • за сгъстяване
  • царевично нишесте 2 с.л. равни
  • олио - 5 с.л.
  • моркови - 1
  • сварен ориз - гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешко месо на хапки и в загрято олио задушете месото, докато побелее.

Добавете ситно нарязан лук, ленти червена чушка и моркова, нарязан на полумесеци.

Поръсете с подправки, прибавете нарязани домати, червен пипер и сипете малко вода да покрие продуктите.

Гответе на тих огън до готовност на месото. Царевично нишесте се разбърка с малко вода на кашичка, сипва се при месото и оставяте да поври 2-3 минути.

Поръсете с чубрица и готово. Сварете 1 к.ч. ориз с 2 щипки сол, оризът да е покрит с 2-3 ч.ч. вода.

От време на време се разбърква кавърмата с пиле, без да се прекалява, да не стане на каша. Изключете и покрийте с капак, да се задуши.

Овкусете сочната кавърма го със сол и черен пипер.

Сервирайте порция селската пилешка кавърма с лъжица ориз в средата.

Бързо, вкусно и лесно по селски.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходна!!!
22.06.2022 22:20
1