Джинджифилови сладки за диабетици

21/12/2013
Илияна
отИлиянаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции40-50 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 431
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подсладителя с водата и загрейте на тих огън. Когато се смесят, добавете маслото и разбърквайте, докато получите хомогенна смес.

Добавете и подправките, свалете от огъня и разбъркайте енергично. Оставете сместа да се охлади до стайна температура без да разбърквате. Когато изстине, добавете содата, а след това и брашното, лъжица по лъжица, до получаването на меко тесто.

Замесете тестото върху предварително набрашнена повърхност. Оформете го на топка, завийте го във фолио за свежо съхранение и го оставете за 12 часа в хладилник.

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Извадете тестото от хладилника и го разточете на много тънка кора. С помощта на формички си изрежете бисквитки и ги подредете в тава, дъното на която сте покрили с хартия за печене.

Печете бисквитките в предварително загрятата фурна за не повече от 6-8 минути. Оставете ги 3-4 минути да се охладят, след това ги прехвърлете върху решетка, докато изстинат напълно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар