Вита питка с кашкавал
Uvijena pogača sa kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Вита питка с кашкавал

Вита питка с кашкавал

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
1921k2388066
Вита питка с кашкавал
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
18/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Представяте ли си как разчупвате питката с кашкавал - и ние също"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посочените продукти се слагат в контейнера на хлебопекарната в реда, в който са написани.

Аз настройвам машината на програма месене и втасване /без печене/ за 1 кг.

След първия звуков сигнал на машината по желание може да се добавят 10-15 г микс от семена.

Когато тестото е втасало, се изважда върху набрашнен плот и се разделя на 2-3 еднакви топки.

Всяка една топка се разточва на тънка кора с дебелина 0.5 см, поръсва се с рендосан кашкавал и се намазва с разтопено масло.

Кората се навива, а двата ѝ края се усукват в различни посоки.

Всяка една усуканата кора се подрежда в тава с хартия за печене.

Вече подредената питка се оставя да втаса 15-20 минути на стайна температура, намазва се с жълтък и се поръсва със сусам /по желание/.

Пече се домашната пита в предварително загрята фурна на 220°C за около 30-40 минути.

На 15-20 минута намалете фурната на 200 °C.

Изпечената питка завийте с кърпа витата питка с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: