Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Пирожки с плънка от патладжан

Пирожки с плънка от патладжан

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Пирожки с плънка от патладжан2 / 2
19/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Неустоими пирожки с плънка от патладжан, от които сме нетърпеливи да си хапнем"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 500 г
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - за пържене
  • за плънката
  • патладжани - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • олио
  • кашкавал - настърган
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката на солените пирожки нарежете патладжаните и гъбите на малки кубчета, чесъна на ситно и запържете до омекване.

Прибавете пюрето, подправете със сол и пипер и оставете да се готви. Охладете.

За тестото в купа пресяваме брашното, посоляваме. В центъра оформяме кладенче, поставяме яйцата, разбъркваме добре.

В киселото мляко загасяме содата, изчакваме я да шупне.

Прехвърляме към брашното, замесваме меко и лепкаво тесто и го оставяме да почине за 10-20 минути.

Разделяме го на 10-12 топки и разточваме всяка. Слагаме от плънката и кашкавала и завиваме хубаво домашните пирожки.

Пържим пирожките с плънка от патладжан в сгорещено олио.

Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: