Домашен щрудел с маково семе
Domaća štrudla sa makomStrudel casero con semillas de amapola
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Щрудел»Домашен щрудел с маково семе

Домашен щрудел с маково семе

VanjicaVanjica
Новак
142072
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашен щрудел с маково семе
Снимка: Vanjica
1 / 3
22/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
27 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
55 мин.
Порции
18
"Кой е за едно парче домашен щрудел с маково семе?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 600 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • Пълнеж с мак
  • мак - 100 г, смлян
  • захар - 150 г
  • грис - 100 г
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пълнежа от маково семе. Към смления мак добавете гриса и захарта, разбъркайте и залейте с горещо мляко. Оставете настрана да се охлади за 20 минути.

През това време в съд сложете брашното, олиото, млякото, яйцата, захарта, солта, маята и омесете. Оставете тестото да втаса. Омесете, за да стане гладко.

След това вземете тестото и развийте кората и я намажете с пълнежа от мак. Намажете с яйце преди печене.

Печете вкусния щрудел на 200 градуса за около 15 минути.

Когато домашният щрудел с маково семе се изпече, нарежете и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: