Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Бутерпай с манголд и сирене Бри

Бутерпай с манголд и сирене Бри

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Бутерпай с манголд и сирене Бри
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Експлозия от вкусове, събрани в бутерпая с манголд и Бри"

Необходими Продукти

  • манголд - 1 връзка
  • зехтин - Екстра върджин
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • бри - 150 г
  • яйца - 1
  • бутертесто - 250 г
  • черен пипер - прясно смлян
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соленият пай с манголд и бри е пикантен пай, характерен за есенните и зимните месеци, когато манголдът е с добър вкус. Заедно с Бри, овкусен с черен пипер и индийско орехче, пълнежът за бутертестото е супервкусен.

За да ускорите и опростите приготвянето, можете да използвате готовото бутертесто с правоъгълна форма, което може да намерите в супермаркета на хладилния плот.

Този солен бутер пай може да бъде вкусно основно ястие, но и предястие, като в този случай може да се разреже на ивици и така да се сервира според броя на хората, посочени в рецептата. За предпочитане е да му се насладите охладен.

Почистете манголда и изхвърлете повредените листа.

Нарежете на филийки с дебелина 1/2 сантиметър.

Изплакнете добре и сложете в гевгир.

Сварете манголда в обилно подсолена вода за 10 минути, след което отцедете.

Оставете го в гевгир и го натиснете с лъжица, за да изцедите излишната вода.

Когато се отцеди добре, овкусете го със струйка зехтин/олио/, обеления и нарязан чесън и овкусете със сол. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Нарежете Бри на тънки филийки.

Разбийте яйцето в купа, разбийте го и го оставете настрана.

Разточете бутертестото на правоъгълник около 35х25 см и го поставете върху лист хартия за печене.

Сложете манголд върху половин правоъгълник, оставяйки половин сантиметър от ръба свободен.

Върху манголда наредете филийките Бри, настърган пипер и индийско орехче.

Сгънете тестото, както ви харесва, можете, без да го разрязвате, в двата края на ивици по 2 см, а направо да го прегънете като калцоне, набодете повърхността на 4 -5 места и внимателно запечатайте ръба.

Ако бутертестото е с кръгла форма, разстелете манголда и сгънете краищата около 3 см. Намажете ги с яйцето.

Поставете с цялата пергаментова хартия в тава, след това намажете повърхността на вашия солен пай с разбитото яйце и печете на 200°C за около 20-25 минути, като поставите тавата в средно-ниската зона на фурната.

Ако е необходимо, гответе още за няколко минути, докато тестото стане равномерно златисто и набъбне.

Да ви е сладко с този бутерпай с манголд и сирене Бри!

Съвет: Сирене Бри можете да замените със моцарела, извара, фета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: