Класически боб без запръжка
Klasičan pasulj bez zaprške
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Класически боб без запръжка

Класически боб без запръжка

МагдаленаМагдалена
Чирак
3718691192
Класически боб без запръжка
Снимка: Магдалена
1 / 3
19/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Когато и да не предложите този класически боб, винаги ще сме навити да си го хапнем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в тенджера с вода или поне няколко часа преди готвенето. Ако бобът е домашен или сте сигурни, че ще се свари бързо, може и без да се кисне.

Водата се сменява и бобът се слага да се вари.

Когато бобът е наполовина готов, водата се изсипва и се сменява. След това се слага олиото, почиства се и се нарязва лукът и морковът и се нарязват и добавят към боба.

Оставя се да покипи за 15 - 20 минути и се добавя нарязаният домат или доматеното салца.

Когато бобът покипи още малко, се добавя червеният пипер.

Като бобът се свари и омекне, се добавя чубрицата и джодженът.

В купа се слага брашното и се добавя вода. Разбърква се хубаво и се разбиват грудките от брашното, трябва да се получи еднородна смес.

Когато сте готови, се изсипва бавно при боб чорбата, като се разбърква хубаво.

Накрая се добавя солта и се оставя да покипи още около 15 минути.

И вашият класически боб без запръжка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: