Домашен сладолед с царевично нишесте
Domaći sladoled sa kukuruznim skrobom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Домашен сладолед с царевично нишесте

Домашен сладолед с царевично нишесте

VanjicaVanjica
Новак
1412079
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашен сладолед с царевично нишесте
Снимка: Vanjica
1 / 3
22/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
20
"Кой казва, че сладолед се яде само през лятото? Може и през зимата"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 300 мл Сладка
  • захар - 50 г
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • сол - малко
  • ванилия - пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд сложете 200 мл сладката заквасена сметана, захарта и солта. Разтворете пръчицата ванилия с нож, отстранете семките и ги сложете в заквасената сметана.

Варете сместа на средна температура и бъркайте непрекъснато. Свалете от огъня, когато придобие необходимата плътност.

В купа смесете останалата сладка заквасена сметана с царевичното нишесте. Разбъркайте внимателно в сварената смес.

Сложете всичко на среден огън, разбъркайте и варете около 5 минути, докато забележите, че започва да се сгъстява. След това намалете температурата до ниска и бъркайте още 5 минути, докато сместа стане гъста.

Отстранете от котлона и охладете напълно до стайна температура, преди да поставите домашния сладолед във фризера. Изсипете във форма за сладолед.

Ако има бучки, може да я разбиете с миксер.

Да ви е сладко с домашния сладолед с царевично нишесте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: