Подсладено домашно кондензирано мляко
Domaće kondenzovano mleko
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Топли Напитки»Подсладено домашно кондензирано мляко

Подсладено домашно кондензирано мляко

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
9444k32k
Подсладено домашно кондензирано мляко
Снимка: Sanja Čipčić
1 / 5
22/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Ако се чудите откъде да вземете кондензирано мляко - ето една рецепта за вас"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 60 г
  • мляко - 200 г на прах
  • вода - 120 мл преварена
  • масло - 30 г
  • ванилия - 5 мл есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе и претеглете следните съставки: пудрата захар, сухото мляко, ванилията, преварете малко вода и разтопете маслото в микровълновата фурна.

Сложете захарта и сухото мляко в блендер и разбъркайте за няколко секунди, за да се смесят съставките, след което добавете маслото, горещата вода и аромата на ванилия. Алтернативно включвайте и изключвайте уреда за 2-3 минути, докато се получи желаната консистенция. Прехвърлете в бурканче или подходяща чаша и охладете или изпийте веднага.

Теглото съответства на кондензирано мляко от консерва (400 g).

Ако се интересувате от разликата между обикновеното и кондензирано мляко, ето кратко обяснение. Подсладеното кондензирано мляко е пълномаслено мляко, което премахва около 60% вода и добавя 20% захар чрез процеса на кондензация. За съжаление не се предлага във всеки магазин и не е от по-евтините продукти, така че е най-добре да си го направите у дома и да си спестите време.

Домашното кондензирано мляко е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: