Свински врат с гъби в плик
Svinjski vrat sa pečurkama u kesi

Свински врат с гъби в плик

EvgeniaEvgenia
Готвач
1331k4787942
Свински врат с гъби в плик
Снимка: Evgenia
1 / 3
23/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с този свински врат с гъбки, приготвен в плик!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натриваме свинския врат с белия пипер и поръсваме с майорана, заливаме го с червеното вино и го оставяме така за час на стайна температура.

След което го преместваме в плик за печене в тава. Слагаме върху него печурките, нарязания праз, зехтина и заливаме със зеленчуковия бульон. Не сложих сол, защото зеленчуковият бульон е солен.

Печем свинското в плик в предварително загрята до 180 градуса фурна на 160 градуса, за един-два часа.

После изливаме останалата марината в тиган, добавяме крема сиренето и брашното, като правим сос при непрекъснато бъркане.

Заливаме печеното свинско със соса и сервираме с гарнитура от пюре от картофи и салата по избор.

Да ви е сладко с този свински врат с гъби в плик!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: