Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен кекс Зебра

Домашен кекс Зебра

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Домашен кекс Зебра
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Защо не се почерпите с един кекс Зебра днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (200 г)
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр. прахче (4 г)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • вода - 4 с.л. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете олиото, прясното мляко и ванилийките, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, разбъркайте отново до еднородна смес.

Отделете от 1/3 от сместа за вкусния кекс и прибавете 2 с.л. какао, разтворено в 4 с.л. топла вода, разбъркайте до еднородна смес.

Намажете форма за кекс с малко олио и поръсете с брашно. В единия край сипете един черпак от жълтата смес, точно върху нея сипете по-малък черпак от кафявата смес и така редувате докато свършат и двете смеси.

Поставете формата с кекса Зебра в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 35-40 минути - до готовност или суха клечка.

Поднесете домашния кекс Зебра за следобедна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
колко грама са чашите за брашното
24.04.2022 16:13
Анонимен
Анонимен
Много вкусен кекс!
28.01.2022 20:10