Вит празеник с кайма
Uvijena pita od praziluka sa jajima i mlevenim mesom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вит празеник с кайма

Вит празеник с кайма

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Готвач
2091k5608844
Вит празеник с кайма
Снимка: AneliaStefanova
1 / 8
22/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"След тутманика винаги идва ред и на вкусния празеник"

Необходими Продукти

  • тесто за хляб - 700 г
  • праз лук - 2 бр.
  • кайма - 250 г
  • краве сирене - 100 г
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - за доомесване
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се оставя на стайна температура. В това време се нарязва празът.

В дълбок тиган се налива около 60-70 мл олио, прибавя се празът и се задушава.

Когато намали обема си, към него се прибавят каймата, сиренето и подправките.

Когато и каймата се запържи, се сваля от котлона.

Тестото се разточва на тънка кора, около 3 см. Ако залепва, се поръсва с брашно.

Върху кората се разпределя плънката за баницата с праз.

Навива се на руло и се слага в намазнена тава.

Оставя се да втаса около един час или докато напълни тавата.

Вкусната вита баница се слага да се пече в студена фурна на 180 градуса с вентилатор.

Когато се зачерви, се изважда от фурната. Поръсва се с вода и се покрива с чиста кърпа, за да си почине.

Витият празеник с кайма е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: