Боб със свински гърди в гювеч
Pasulj sa svinjskim grudima u đuvečari
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Боб със свински гърди в гювеч

Боб със свински гърди в гювеч

MartenichkoMartenichko
Новак
6282326
Боб със свински гърди в гювеч
Снимка: Martenichko
1 / 3
22/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Приятен апетит с този вкусен боб със свински гърди в гювеч"

Необходими Продукти

  • боб - около 300 г
  • свински гърди - около 800 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • целина - 1/4 глава + 1 стрък
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица
  • зехтин - 2 с.л. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 24 часа. Слага се да заври, изхвърля се водата и се сипва в глинен гювеч.

Свинските гърди се режат на малки парчета и се запържват за 4-5 минути в зехтина, след което се сипват при боба.

В същата мазнина се запържва лука и заедно с нарязаните зеленчуци се добавя в гювеча. Овкусява се с подправките и разбъркваме добре.

Наливаме вода -2-3 пръста да покрие боба в гювеч и слагаме в студена фурна 30 мин. на 220 градуса, след което намаляваме на 180 градуса още 2 часа.

Десетина минути преди да е готов бобът слагаме и нарязания на ситно магданоз и стрък целина.

Желая ви приятен апетит с боба със свински гърди в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: