Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с пудинг и заквасена сметана

Еклери с пудинг и заквасена сметана

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Еклери с пудинг и заквасена сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Еклери с пудинг и заквасена сметана, които очакват своите гости"

Необходими Продукти

  • За вареното тесто
  • брашно - 1 ч.ч. (125 г)
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • захар - 2 с.л. (10 г)
  • сол - 1/2 ч.л
  • несолено масло - 80 г
  • яйца - 4 бр.
  • Крем
  • пудинг ванилия - 1 пакетче на прах
  • нискомаслено мляко - 525 мл
  • захар - 45 г
  • заквасена сметана - 80 г
  • Шоколадова глазура
  • шоколад - 100 г (55 - 70 какао), нарязан
  • шам фастък - за украса по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пудинг на прах, захар и 100 мл мляко до гладкост. Сварете 300 мл мляко в тенджера, свалете от котлона и разбъркайте с пудинга.

Поставете обратно на горещия котлон и разбъркайте и оставете да къкри около 1 минута. Сложете пудинга в купа, покрийте горещ, директно със стреч фолио и оставете да изстине за поне 2 часа

Сварете 100 мл мляко, 100 мл вода, захар, сол и масло в тенджера. Добавете брашното наведнъж и бъркайте с лъжица, докато тестото се отдели от дъното на тавата.

Сложете тестото в купа и веднага разбъркайте 1 яйце. Оставете да изстине за около 10 минути и разбъркайте едно по едно останалите яйца. Поставете в пош със среден накрайник по избор, кръгъл или звездообразен.

Постелете тавата за печене с хартия за печене. Поставете 8 ленти (всяка с дължина около 10 см) върху хартията за печене. Печете в предварително загрята фурна (електрическа печка: 225 °C/ циркулиращ въздух: 200 °C/ за 20-25 минути. Готовите еклери се оставят да изстинат

Разбийте заквасената сметана с бъркалката на ръчния миксер за около 4 минути. Разбъркайте пудинга с бъркалката на ръчния миксер до гладкост. Добавете заквасена сметана и разбъркайте.

Напълнете пудинга от ванилова заквасена сметана в плик с дългият тесен накрайник или разрежете еклерите на напълнете с средният накрайник като напълните долните половини на еклера с пудинга и сложете капака.

Разтопете кувертюра на топла водна баня. Покрийте еклерите с лентички шоколад с помощта на малка лъжица. Украсете по избор аз избрах шам фъстък.

Насладете се на вкусните еклери с пудинг и заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: