gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Колумбийски кокосов сладкиш

Колумбийски кокосов сладкиш

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7406k2k4k
Колумбийски кокосов сладкиш
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Лесен за приготвяне и в същото време впечатляващ с вкус колумбийски кокосов сладкиш"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 1.500 мл (може и прясно мляко)
  • кафява захар - 150 г (може и бяла)
  • нишесте - 150 г натурално
  • кокосови стърготини - 150 г
  • краве масло - 60 г
  • ванилия - 1 шушулка (или едно пакетче)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес отлитаме до Колумбия и ще си приготвим и хапнем този уникален кокосов сладкиш Natilla De Cocco Colombiana. Приготвя се лесно.

1 литър прясно мляко слагаме в тенджерка и загряваме на котлона.

В останалите 500 мл мляко разбъркваме нишестето. Преди да заври млякото на котлона, добавяме нишестената смес по-малко и постоянно разбъркваме.

Ври на бавен огън до сгъстяване. Прибавяме бучката масло и хубаво разбъркваме, докато се разтопи.

В тавичка, намазана с масло, изливаме топлия крем. Покриваме го с фолио и го оставяме да изстине.

Прибираме след това в халадилник за час-два, да се изстуди и стегне добре.

След това вадим лесния сладкиш от хладилника, обръщаме го на една дъска или на плот, покрит с фолио.

Режем на правоъгълни или квадратни парчета и ги овалваме с кокосови стърготини.

Това е.

Да ви е сладко с този колумбийски кокосов сладкиш!

Източник: Lubka Savova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: