Пай с пилешко и гъби
Pita sa piletinom i pečurkama

Пай с пилешко и гъби

НикиНики
Мастър Шеф
7646k3k4k3
Пай с пилешко и гъби
Снимка: Ники
1 / 7
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Ще се влюбите в този солен пай с пилешко и гъбки"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500г
  • пилешко месо - 600 г бут, филе
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • мощерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме си фурната на 200°C, през това време си приготвяме плънката.

Лука и гъбите почистваме и нарязваме, пилешкото месо също нарязваме на кубчета.

В тиган си загряваме мазнина и пържим гъбите, докато леко се зачервят.

Изваждаме ги от тигана, в същия тиган добавяме масло и си задушаваме лука, овкусяваме със сол и черен пипер.

Добавяме нарязаното пилешко месо и готвим 6-7 минути.

Добаняме гъбите и мащерката и готвим още 2-3митути.

Бутертестото разделяме на две части.

Разточваме с точилка, едната част поставяме в намазнена тавичка, сипваме плънката и покриваме с другото тесто нашия солен пай.

Намазваме със зехтин и печем до готовност пая с пилешко и гъби, като проверяваме с клечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: