gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Индийски питки с леща

Индийски питки с леща

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Индийски питки с леща1 / 2
21/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
16 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 3 ч.ч., пълнозърнесто
  • вода - 1 1/3 ч.ч. топла
  • мая - 1 с.л., суха
  • мазнина - 1/4 ч.ч., растителна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънката
  • леща - 3/4 ч.ч., сварена
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • канела - 1 щипка
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се меси и се оставя да си почине за един час. През това време се приготвя плънката, като се задушава лукът и чесънът, прибавя се сварената леща, доматеното пюре и обеленият и нарязан на кубчета домат.

Овкусява се с подправките и се разбърква на тих огън до сгъстяване. Тестото се разделя на малки топчета, като се разплесква на питка.

Слага се от от доматената смес по средата на всяка питка. Питките се редят в намаслена тава. Пече се на умерена фурна до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: