Пилешка яхния с лапад
Pileća janija sa zeljem

Пилешка яхния с лапад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31104562104
Пилешка яхния с лапад
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
25/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ако и вие обичате пилешка яхнийка със зеленини, това е вашата рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 - 600 грама
  • лапад - 200 грама замразен или 250 грама пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете пилешкото месо. Запазете бульона от варенето.

Сипете в тенджерка олио и задушете наситнените лук и чесън с малко водичка. Прибавете замразения лапад и разбъркайте.

Овкусете с джоджен, сол и черен пипер. Когато течността се поизпари, добавете брашното и червения пипер.

Разбъркайте и сипете от опилешкия бульон - около 2-3 чаши.

Гответе няколко минути и прибавете свареното и накъсаното пилешко.

Гответе яхнията до желаната гъстота.

Пилешката яхния с лапад е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: