Телешко варено по Велинградски

20/10/2011
Mira
отMiraНовак
"Ароматна и много сполучлива импровизация на класическата рецепта за телешко варено!"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 633
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът го нарязвам заедно с кокала с трион. Измивам го и поставям в дълбока тенджера. Заливам със студена вода и загрявам до бързо кипване. След завирането отпенвам и посолявам месото.

Морковите, целината и лука нарязвам на дребно и прибавям към месото. След като месото полуомекне, го изваждам и обезкостявам. Връщам го обратно в тенджерата и добавям ситно нарязаното зеле и картофите нарязани на едро.

Прибавям зърната черен пипер и доматите нарязани на едро. Оцветявам бульона с масло, в което съм запържил малко настърган морков, овкусявам и поръсвам обилно с дребно нарязания магданоз.

Сервирам топло.

Отделно в купичка поднасям настърган хрян в оцет и вода в съотношение 2/3 части оцет и 1/3 част вода
подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Дойчин
Дойчин
02.12.2013 14:50
Във всяко едно "варено", най-вече телешко, зеленчуците се режат на едро...
4
0
Гери
Гери
23.08.2013 01:39
Точно това е телешко варено. Прекрасно е и аз така го приготвям, но да се слага и зеле за първи път чувам...
0
2
Danie
Danie
22.08.2013 20:11
Точно такава е технологията за приготвяне на перфектно телешко варено.Зная , че костта е важна и необходима , за да се получи вкусен бульон.Но не е ли по-добре и по-лесно джолана да се обезкости и костта да се сложи в тенджерата да се вари заедно с месото вместо да се реже с трион и не попадат ли дребни костици в супата?
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв