Айвар с червена капия
Ajvar sa crvenom paprikom
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Айвар с червена капия

Айвар с червена капия

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5865k3k3k5
Айвар с червена капия1 / 4
25/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Много филийки хляб могат да се изядат с този домашен айвар"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да печете чушките и патладжаните в чушкопек или фурна. Приберете да се задушат в затворен съд. Обелете и отцедете.

Нарежете патладжана, чушките смелете в блендер до по-едро.

Сипете олиото, оцета, захарта и солта в тенджера или дълбок тиган. След като заври, сложете патладжана, разбъркайте за 3-4 мин.

Добавете чушките и лютия пипер. Гответе още 10 минути. Добавете магданоза, чесъна и черния пипер.

Свалете и оставете готовия айвар да изстине.

Айвара с червена капия съхранявайте в хладилник. Преди консумация го оставете в него за час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: