Безглутенов тиквен кейк
Bezglutenski kolač sa bundevom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Безглутенов тиквен кейк

Безглутенов тиквен кейк

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
6854k2k3k3
Безглутенов тиквен кейк
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
29/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Тиквен кейк без глутен, който бързо, бързо изчезва от чинията"

Необходими Продукти

  • безглутеново брашно - 2 ч.ч.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • тиква - 1 ч.ч. настъргана
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • соево мляко - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кокосова захар - 1 ч.ч.
  • сироп от агаве - 2 с.л.
  • орехи - 3 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, олиото, кокосовата захар и сиропа от агаве.

В друга купа смесваме безглутеновото брашо, брашното от рожков, канелата и бакпулвера.

Към тази смес добавяме горната смес и соевото мляко. Разбъркваме много добре.

Добавяме настърганата тиква и смлените орехи. Смесваме.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс.

Печем нашия безглутенов тиквен кейк на 150 °C.

Времето за печене на диетичния сладкиш е около 40-50 минути - до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: