gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пица от телешка кайма

Пица от телешка кайма

Пица от телешка кайма
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
01/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Богата пица с телешка кайма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва на ситно ренде.

Каймата се слага в купа, овкусява се, добавят се лукът и моркова и се омесва добре.

В кръгла тавичка, с диаметър 26 см, се слага хартия за печене и се поставя каймата.

Разпределя се добре и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

През това време гъбата се обелва и се реже на филийки. Доматите се режат на шайби, кашкавалът се настъргва.

Чушката се реже на ивици, а моцарелата на шайби.

След като блатът е готов се вади от фурната. Подреждат се продуктите, като отгоре се слагат кашкавалът и моцарелата.

Връща се във фурната за още 10 минути. Изключително вкусна и засищаща пица.

Пицата от телешка кайма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: