Хумус по индийски

28/01/2012
Мила
отМилаНовак
"Вкусотия, казваме ви, истинска вкусотия, която веднага сервираме за мезе с препечени филийки "
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 758
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете предната вечер нахута в тенджера, залейте с вода, колкото да се покрие, в която е разтворена 1 ч. л. сода. Оставя се да престои цяла нощ.

На следващия ден водата се изхвърля и нахутът се измива добре в няколко пъти в различна вода.

Слагаме го на печката, наливаме вода дакато се покрие и го оставяме да ври един час, докато стане на каша.

После към сместа се добавя и белия тахан, 1 ч. ч. вода, смления чесън и лимоновия сок.

Разбиваме сместа на миксер подсоляваме на вкус. Да ви е сладко.

подобни рецепти тук

5 14
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

ФантасмагАрия
250 грама тахан на 500 гр нахут е прекалено много, дори ако обичате "тежък" хумус.
0
0
Мира
Мира
20.05.2013 19:39
Ето една много добра изпитана рецепта: 500 г нахут, 3 суп. лъжици тахан, 3 суп. лъжици зехтин, 1-2 скилидки чесън, лимонов сик, сол.
Ползвам нахут от консерва, като го варя допълнително 5 мин. За да се получи желаната гъстота слагам малко от водата където се е варил нахута. Всъщност това е рецепта за ливански хумус.
3
0
А.А
А.А
13.04.2013 18:33
Това не е моята рецепта. Не ми допадна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв