gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус по индийски

Хумус по индийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Хумус по индийски1 / 3
28/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Вкусотия, казваме ви, истинска вкусотия, която веднага сервираме за мезе с препечени филийки"

Необходими Продукти

  • нахут - 500 гр.
  • тахан - бял 250 гр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сода - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете предната вечер нахута в тенджера, залейте с вода, колкото да се покрие, в която е разтворена 1 ч. л. сода. Оставя се да престои цяла нощ.

На следващия ден водата се изхвърля и нахутът се измива добре в няколко пъти в различна вода.

Слагаме го на печката, наливаме вода дакато се покрие и го оставяме да ври един час, докато стане на каша.

После към сместа се добавя и белия тахан, 1 ч. ч. вода, смления чесън и лимоновия сок.

Разбиваме сместа на миксер посоляваме хумуса на вкус. Да ви е сладко.

Рейтинг

5 14
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: