Супа топчета с телешко месо

23/12/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 190
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме костите на месото във вода, за да получим телешки бульон.

Прецеждаме и посоляваме бульона, прибавяме мазнината и сваряваме в него нарязаните на кубчета моркови, лук и целина.

Приготвяме кайма от смляното месо, гриса, настъргания кашкавал, 1 яйце и черния пипер. Оформяме топчета, които овалваме в брашното и пускаме във врящата супа.

След 15-20 мин. прибавяме нарязаните на дребно чушки и домати.

Варим супата още 15 минути и я застройваме с разбитото яйце в киселото мляко.

Готовата супа поръсваме със смлян черен пипер и ситно накълцан магданоз.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар