Пухкав тутманик с много сирене
Vazdušasta penjurlija sa mnogo sira
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тутманик»Пухкав тутманик с много сирене

Пухкав тутманик с много сирене

Пухкав тутманик с много сирене
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 2
08/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Тутманик със сирене - пухкав и мекичък"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и захарта. В купа затоплете млякото и разтворете маята в него.

С бъркане добавете маята към брашното и постепенно добавяйте вода, докато стане меко тесто.

За по-бързо втасване можете да намазните една чантичка и в нея да изсипете тестото.

Завържете я добре и я поставете в купа с топла, но не вряла вода.

Когато втаса добре, го разстелете на една голяма кора и отгоре намажете със смес от сиренето, яйцата и разтопеното масло.

Навийте на руло и разрежете на 3 топчета за нашия пухкав тутманик.

Върху намазнена хартия за печене ги подредете, поръсете с чубрица и печете пухкавия тутманик с много сирене на 200- 220 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: