Винен кебап в чомлек

18/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 419
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и почистено от ципите и сухожилията месо обезкостявате и нарязвате на парченца. Нареждате месото в чомлека (глинен гледжосан съд с капаче), отгоре нареждате нарязания на филийки лук и обелените скилидки чесън.

Прибавяте размитото в малко хладка вода брашно, размитото доматено пюре и всички подправки. Заливате с гореща вода, захлупвате с капачето и варите или печете на слаб огън около 1-1 1/2 часа, докато, месото омекне съвсем.

Гарнирате със ситно нарязан магданоз. Кебапа сервирате горещ, с варени картофи или ориз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар