Заек, задушен в пръстен гювеч

20/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Вадете гювеча, за днес сме приготвили нещо изключително - задушен заек "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 755
  • Преглеждания за месеца338
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг
  • арпаджик - 500 г
  • моркови - 2 - 3 бр. по желание
  • целина - няколко стръка
  • сланина - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 8 зърна
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер - смлян
  • сол
  • оцет - 2 ч.ч. (за маринатата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киснете заешкото месо 5-6 часа в маринатата, приготвена от равни количества вода и оцет. Измивате го, нарязвате го на парчета и намазвате парчетата с мазнина. Нареждате месото в глинен гювеч и го покривате с един ред цели обелени лукчета, парчета целина и кръгчета моркови.

Върху арпаджика нареждате малки парченца сланина, добавяте зърната бахар и черен пипер и заливате с подсолена гореща вода, така че водата да е 1 см над продуктите. Захлупвате, замазвате капака с тесто и варите около 3 часа на тих огън.

Готовото ястие поръсвате с черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мария Харалампиева
Мария Харалампиева
07.03.2014 23:11
Рецептата е много хубава ,но не слагаите вода всики продукти ще си пуснат достатьчно течност.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв