Панирани калмари

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Панирани калмари2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
215 мин.
Порции
4-5
"Един от най-приятните начини за прекарате времето си е заедно с приятели, на чаша бира и порция панирани калмари Горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг. големи
  • прясно мляко - 500 мл.
  • брашно - 4 с.л.
  • зехтин - за пържене
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените калмари, нарязваме на ивици и ги слагаме в млякото за около 3 часа.

В дълбок съд слагаме брашното, 1 лъжица мазнина, сол и 100 гр. вода. Всички съставки ги размесваме добре, за да се получи хомогенна смес. Калмарите се слагат в тестото, след, което се пържат в много гореща мазнина до получаване на златиста коричка.

Сервират се топли с нарязан на парчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
45
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя
Катя
Аз пък ги панирам директно. Не ги кисна, не им правя тесто слагам розмарин, мащерка и ригън, след като ги измия и нарежа. После ги посолявам, хууубаво ги разбърквам, овалвам ги в брашно и пържа в смес от зехтин и олио (повече зехтин) на маслена баня. И правя един сос към тях. Две лъжици квасена сметана, две счукани скилидки чесън, няколко листа мента и лимон, както се казва колкото поеме. Разбивам сметаната с зехтин (като майонеза) и добавям сока от лимона и чесъна и накрая ментата разбърквам на ръка, за да не се увива по бъркалките на миксера... И после бяло вино или розе колкото поеме:))))
10.07.2013 20:34
6
miglena
miglena
kalmarite varat li se
19.06.2013 21:51
Куки
Куки
"а 500 мл. млякото къде се слага"
В млякото се киснат калмарите преди термичната обработка. След това се изхвърля. За накисване на калмарите може да се използва смес от вода и мляко 50/50.
02.03.2013 12:32
Лорди
Лорди
а 500 мл. млякото къде се слага
26.02.2013 15:18
Дилан
Дилан
Може и да е било късметът на начинаещия, но за първи път пържих калмари и станаха много вкусни.
23.02.2013 22:28