Пиле с печурки във вино

26/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 742
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязвате всяко пиле на 4 парчета, посолявате и изпържвате парчетата в сгорещена мазнина. Изваждате месото и в същата мазнина слагате нарязаната на кубчета сланина, 2 глави ситно нарязан лук, нарязаните на филийки печурки и счукания чесън. Леко задушавате.

След това връщате месото, наливате коняка, поръсвате с брашното и прибавяте дафинов лист, мащерка и останалия ситно нарязан лук. Разбърквате добре, наливате виното, посолявате и поръсвате с черен пипер. Варите на умерен огън, докато месото омекне.

Тогава изваждате месото и продължавате да варите соса, докато остане наполовина. Заливате горещото месо с готовия сос.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар