gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова Салата»Оризова салата с майонеза и моркови

Оризова салата с майонеза и моркови

МагдаленаМагдалена
Чирак
3718691199
Оризова салата с майонеза и моркови
Снимка: Магдалена
1 / 2
11/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Хапвали ли сте оризова салата? Ако отговорът ви е не, то тогава значи трябва незабавно да поправите тази грешка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и слагаме ориза в малка тенджерка или друг подходящ съд. Сипваме вода и слагаме на котлона да се свари, като го варим хубаво да омекне.

Малко преди да го свалим от котлона, добавяме сол на вкус.

Сипваме олио или зехтин в незалепващ тиган и го слагаме на котлона. Взимаме вече почистения, измит и нарязан на кръгчета морков и го слагаме в тигана да се запържи.

Когато тръгне леко да омеква, добавяме към него и лука, който сме почистили, измили и нарязали на кръгове, които сме ги разделили.

Така запържваме моркова и лука до готовност и сваляме от котлона.

Ако в ориза има вода, я отцеждаме хубаво. Прехвърляме го в чинията, в която ще сервираме и започваме да украсяваме с лука и моркова.

Изсипваме отгоре и част от мазнината, с която сме пържили лука и моркова. След това украсяваме оризовата салата и с малко магданоз и няколко маслинки.

Отстрани добавяме майонезата и оризовата салата е готова.

По желание оризовата салата с майонеза и моркови може да се разбърка преди ядене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: