Маслени лимецови сърца с шоколад
Speltina srca od maslaca sa čokoladom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Маслени лимецови сърца с шоколад

Маслени лимецови сърца с шоколад

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5313k2k1k7
Маслени лимецови сърца с шоколад
Снимка: Мария Божилова
1 / 8
14/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Лимецови сърца с шоколад, с които да кажете Обичам те на някого"

Необходими Продукти

  • краве масло - 300 г
  • лимецово брашно - 700 г
  • пудра захар - 300 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • белтък - 1 бр. за тестото + 1 бр. за намазване
  • лимонова захар - 1 пакетче
  • шоколадови капки - от натурален шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.

Захарта се изсипва в купа. Прибавя се пудрата захар. Разбърква се с миксер до побеляване.

Брашното се изсипва в друга купа, в която ще се меси тестото.

Прибавя се лимоновата захар, след което се разбърква много добре.

Маслото със захарта се прибавя към брашното.

Прибавят се жълтъците и белтъкът.

Замесва се маслено тесто.

Тестото се оставя за 10 мин в хладилник.

След като се извади от хладилника, тестото се разделя на 5 части.

Всяка част се разточва на кора с дебелина 1 см.

Изрязват се сладки сърца с различна форма, като една част от сърцата се изрязват в средата с дупка от сърце.

Сърцата без дупка се намазват по краищата с белтък.

Отгоре се нарежда сърце с дупка и се слепват.

В средата се слагат шоколадови капки.

Другите сърца се украсяват с шоколадови капки, без да се слепват.

Нареждат се вкусните масленки в тава върху хартия за печене.

Пекат се маслени лимецови сърца с шоколад в предварително загрята фурна 10 мин на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: