Печени картофи с праз лук
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи с праз лук

Печени картофи с праз лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
Печени картофи с праз лук1 / 2
29/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6-8
"Вегетарианци от Испания се свързаха с нас и ни изпратиха тази рецепта - нямаме търпение да я опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В намаслена дълбока огнеупорна форма се нареждат, нарязаните на кръгчета, половината от картофите. Върху тях се нарежда лука и половината от мащерката. Нареждат се и останалите картофи и мащерката.

Виното, зехтинът и пресованият чесън се смесват и се разбъркват добре. Добавя се кубчето пилешки бульон, разтворен в 60 мл. топла вода и се заливат картофите.

Формата се покрива с алуминиево фолио или капак.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 - 190 С около 45 минути, след което се маха капакът или фолиото и се запича още толкова минути, докато се зачервят картофите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: